Следвайте Гласове в ТелеграмПо време на последното си тримесечно отчетно мероприятие,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПо време на последното си тримесечно отчетно мероприятие,
Коментари Харесай

Шефът на Intel за бизнеса с електронни компоненти: Без Китай не може

Следвайте " Гласове " в Телеграм

По време на последното си тримесечно отчетно мероприятие, основният изпълнителен шеф на Intel, Патрик Гелсингер, беше заставен да прегледа тематиката за глобите на Съединени американски щати против Китай, защото районът продължава да бъде главен пазар за електронни съставни елементи. Като цяло, Intel се надява да развие бизнеса си в Китай и счита, че в актуалните условия не може без него.

В изявление за Barron’s, ръководителят на компанията цитира много елементарни и безапелационни статистики. Според него, към 25% от всички създадени в света полупроводникови съставни елементи се употребяват по един или различен метод в Китай, а тази страна изнася още 25 до 30% от чиповете. Всъщност, до половината от всички продавани в света полупроводникови артикули минават през Китай. Страната, споделя Гелсингер, е „ жизненоважно звено в световната верига на доставките “. Поради тази причина, една американска компания би трябвало да построи взаимоотношението си с Китай на база стратегически, дълготрайни правила.

Intel директно има намерение да се придържа към три правилото във връзка с Китай в своята дълготрайна активност: надзор на достъпа до технологии, синхронизиране на напъните със съдружниците и доставка към Китай на оптимално вероятните продуктови размери. Пандемията в този смисъл даде урок на доста производители, когато стана ясно, че те са мощно подвластни от източниците на продуктови доставки, съсредоточени в една част на света. Въпросът за диверсификацията на индустриалните бази по география е значима задача за Intel и уязвимостта на Китай към глобите на Съединени американски щати от тази позиция е единствено частен случай.

На тримесечната конференция, по време на диалог с анализатори, Патрик Гелсингер акцентира, че актуалните наказания на Съединени американски щати против Китай са ориентирани към доставката на най-производителните изчислителни ускорители, макар че засягат и ползите на Intel. Както в тази ситуация с NVIDIA, управлението на Intel сега не е прекомерно загрижено за въздействието на глобите върху приходите от доставките на изчислителни ускорители, защото търсенето на семейството артикули Gaudi надвишава предлагането и в случай че те не могат да бъдат доставени в Китай, това ще бъде обезщетено на други географски пазари.

Ръководителят на Intel е уверен, че компанията ще може сполучливо да построи бизнес с Китай, даже при санкционни ограничавания. Вероятното влияние на новите ограничения за експортен надзор в Съединени американски щати, които влязоха в действие през предишния месец, към този момент е включено в прогнозата за приходите на Intel за четвъртото тримесечие. Той приканва за близо 1 милиард $ пореден напредък и 8% нарастване на годишна база за миналата година. През предходните 90 дни, както беше маркирано на тримесечното събитие на Intel, компанията е съумяла да удвои доставките си на Gaudi ускорителите. Последните решения от поколението Gaudi3 към този момент съществуват във тип на мостри и ще бъдат показани идната година, а през 2025 година семейството артикули Falcon Shores ще комбинира GPU и опциите на Gaudi в един артикул.

Инфо: kaldata.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР